Vi undersøger og behandler din hunds allergi og hudlidelser

 

I vores klinik i Dianalund er vi dedikerede til at sikre, at din firbenede ven har den sundeste og mest velplejede hud. Hudlidelser og allergi kan påvirke enhver hund, uanset race, men med den rette behandling og omhu kan du hjælpe din hund med at leve et komfortabelt og lykkeligt liv. Vores erfarne team er her for at hjælpe med præcis diagnose, effektiv behandling og forebyggelse af fremtidige problemer. Velkommen til vores klinik, hvor din hunds trivsel er vores førsteprioritet.

Symptomer på hudlidelser hos din hund

Der er en forholdsvis begrænset vifte af tegn, der dækker over alle de mange hudlidelser, der findes:

  • Kløe.
  • Rødme.
  • Skældannelse.
  • Fedtethed.
  • Pelstab.
  • Sårdannelse.
  • Hævelser.
  • Smerter.
  • Farveændring af huden.
  • Skorpedannelse.
  • Knudedannelse.

Hvorfor får din hund hudlidelse?

De mest almindelige årsager til hudlidelser hos hunde er:

  • Allergi.
  • Bakterier.
  • Parasitter i form af lopper, mider, skabmider, hårsækmider eller pelsmider.
  • Svamp.
  • Ringorm.
  • Malassezia.

Årsagen til hudlidelser kan af og til være åbenlys, hvis hunden f.eks har lopper, mens man andre gange ikke kan se årsagen umiddelbart og derfor må foretage nogle specifikke undersøgelser.

Hvad gør du hvis din hund viser tegn på hudlidelse?

Hvis du har funder lopper på din hund, og der ikke er tegn på hudbetændelse, så starter du med at behandle med et effektivt loppemiddel – spørg os i klinikken. Hvis din hund derimod viser tegn på hudlidelse, og der ikke er nogle lopper, så bør du aftale tid til en konsultation i klinikken. Ved den indledende hudkonsultation skal du regne med at afsætte ca ½ time. Fremgangsmåden er som regel, at:

Herefter lægger vi i samarbejde med dig en plan for din hund; der er nogle ting, der skal gøres (kløestillende, shampoo mv), og så er der nogle ting, der vil være optimale at tilføje (tilskud, foderskift mv). Vi udleverer også en opfølgningsplan, så du ved, hvornår din hund skal komme til kontrol. Så ring til os på 58 26 13 13, hvis du har mistanke om, at din hund har en hudlidelse, så hjælper vi din hund og dig.

Hvordan diagnosticerer vi hudlidelsen hos din hund?

Da der er mange sygdomme, der deler de samme symptomer som rødme, kløe og skældannelse, så er det vigtigt, at vi får indskrænket de mulige diagnoser, så behandlingen bliver så målrettet som muligt. Her i klinikken er vores fremgangsmåde, at vi som udgangspunkt bruger mikroskopet meget. Til det formål tager vi:

Vi har både stor viden om og erfaring i vurderingen af hår- og celleprøverne, og foretager alle prøver selv i klinikkens laboratorium. Det betyder, at du får svarene samme dag, som prøverne er udtaget.

Er er tale om lidelser, hvor ovenstående ikke er fyldestgørende, så udtager vi biopsier og sender efterfølgende vævsprøverne til undersøgelse i Tyskland. Du får svar på hår- og celleprøver samme dag

Sammen med hår- og celleprøverne anbefaler vi, at vi tager en blodprøve. Det er for at checke de basale værdier incl leverværdierne, da sygdomme i leveren kan give problemer i huden.

Hvis mistanken peger i retning af allergi, så sender vi blodprøverne til undersøgelse hos VetAllergy i Nordjylland. Her sidder en af de fremmeste huddyrlæger i Danmark, som ikke laver andet end at arbejde med hudlidelser.

Hvordan behandler vi din hunds hudlidelser?

Behandlingerne retter sig selvsagt efter diagnosen, så det kan være alt fra antiparasitære midler mod lopper, mider mv, over antibiotika til hudbetændelse til den store kasse, der retter sig mod de allergisk betingede hudlidelser. Er der tale om allergi, så er det mange tiltag, man som ejer kan gøre:

Hvad kan du som ejer gøre for at forebygge hudlidelser hos din hund?

Nogle hunderacer er disponeret for allergi, og der kan man jo så overveje, om man ønsker den race alligevel eller om man skal se sig om efter en anden race. Men alle hunde kan i princippet få allergi – der er ingen racer, hvor man kan få garanti for ”ingen allergi”.

Lopper er meget lokalirriterende og hvis du forebygger loppeangreb, så har du gjort meget. En sund og intakt hudbarriere er det første forsvar mod hudbetændelse og irritation, så her kan man også med få midler gøre meget forebyggende, f.eks. give den et godt foder, som både holder tarmen og huden sund.

Sørge for at børste sin hund, så små ændringer i huden kan opdages hurtigt, og vask også hunden i medicinsk shampoo efter en tur i søen.

Hvad er risikoen for at din hund får en hudlidelse igen?

Det afhænger at årsagen; lopper kan man behandle forebyggende imod, mens det ved allergi gælder om at holde symptomerne nede. Så behandler man med et effektivt loppeforebyggende middel, er risikoen for hudproblemer pga. lopper meget lille, mens allergi kan blusse op, selv om man gør alt, man overhovedet kan.

”Hot Spot” er ikke arveligt som allergi, men der er nogle racer, der er mere disponeret for det end andre, f.eks rottweiler, golden retriever og labrador. ”Hot Spot” kan man sagtens få flere gange, og her gælder det om at være hurtig til at reagere, hvis man finder det mindste tegn på det hos sin hund.

 

Dianalund Dyreklinik - Slagelse

Kontakt mig vedrørende din hunds hudproblemer

Når din hund viser tegn på hudlidelse, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi tilbyder omhyggelige undersøgelser, præcis diagnose og effektiv behandling, der kan hjælpe din hund med at leve et behageligt og lykkeligt liv. Vores metoder omfatter avancerede teknikker, herunder mikroskopiske undersøgelser, blodprøver og biopsier, for at sikre den mest nøjagtige diagnose og behandlingsplan.

Dyrlæge Dorthe Andersen