Behandling af lopper og flåter hos dit dyr

Stort set alle hunde- og katteejere vil komme ud for at skulle behandle deres kæledyr mod lopper og/eller flåter regelmæssigt eller periodevis.

Hvorfor skal jeg behandle mit kæledyr mod lopper og flåter?

Lopper og flåter kan være en stor plage for dit kæledyr og være årsag til

Hvilke måneder skal jeg behandle mod lopper og flåter?

Lopper og flåter kan være et problem hele året, for flåterne begynder at være aktive ved temperaturer over 2 grader, mens voksne lopper kan være aktive året rundt pga.. varmen i vores huse.

Man ønsker at forebygge problemerne og meget gerne undgå at få hjemmet fyldt med lopper, da det er meget omfattende at rengøre efter massiv loppeinfestation.

Æg og pupper kan overleve i årevis i sprækker og revner og først genoptage deres udvikling til voksne lopper ved aktivitet; derfor kan man pludselig stå med et loppeproblem, når man flytter ind et nyt sted, da varme og de rystelser, der kommer, når der igen er mennesker i et hus, får æg og pupper til at klække.

 

Hvordan skal jeg behandle mit kæledyr mod lopper og flåter?

Der findes flere forskellige præparater og de findes som tabletter, spot on og halsbånd.

Hvilket præparat, der vil være mest gavnligt for dit kæledyr, skal vi gerne vejlede dig om.

Der findes også injektion, som effektivt bryder loppernes opformering, da den virker som en slags ”p-sprøjte”.

 

Hvor tit skal jeg behandle mod lopper og flåter?

Det afhænger af, hvilket middel, du anvender. Nogle kræver månedlig behandling, andre kvartalsvis og andre igen har intervaller på 6-8 måneder.

 

Hvordan virker midlerne mod lopper og flåter?

Nogle er repellerende, dvs.. de kræver ikke, at lopper eller flåter skal bide dit kæledyr, de ”frastøder” simpelthen parasitterne.

Andre kræver et bid fra lopperne eller flåterne, så der er kontakt med blodet, før der er effekt.

 

Hvad skal jeg gøre, når der er konstateret lopper hos mit kæledyr?

Ud over at give et virksomt loppemiddel, så er det vigtigt, at du gør grundigt rent og støvsuger langs alle paneler og i gulvsprækker, samt vasker alle de tæpper og puder, hvor dit kæledyr holder til. Er loppeinfestationen omfattende, kan du med fordel bruge en spray til omgivelserne, der effektivt begrænser problemet i selve hjemmet.